Tedni ljubiteljske kulture > Novice > OKROGLA MIZA – KAJ POMENI, KO ZAIGRA INŠTRUMENT?

OKROGLA MIZA – KAJ POMENI, KO ZAIGRA INŠTRUMENT?

Vljudno vas vabimo na okroglo mizo na temo inštrumentalne dejavnosti in vseh glasbenih ustvarjalcev v ljubiteljski kulturi z naslovom Kaj pomeni, ko zaigra inštrument?

Okroglo mizo organiziramo v okviru Tedna ljubiteljske kulture, potekala bo v prostorih knjižne zbirke Tomaža Šalamuna in bo predvajana preko spletnih medijev (Facebook TLK, Facebook inštrumentalna dejavnost, spletna stran TLK) dne 19.5.2020 ob 18.00. Po njenem predvajanju preko spletnih medijev bo oddaja dosegljiva tudi na kanalih lokalnih TV postaj.

V debati bodo sodelovali priznani in profesionalni ustvarjalci na področju glasbe – mag. Marko Repnik, akademski glasbenik in direktor JSKD,  dr. Katarina Habe, doktorica psihologije in predavateljica na akademiji za glasbo, Andrej Zupan, akademski glasbenik, profesor klarineta ter dirigent pihalnega orkestra na Konservatoriju za glasbo, dr. Nejc Sukljan, doktor muzikologije in predavatelj na oddelku za Muzikologijo v Ljubljani, Mitja Dragolič, akademski glasbenik, profesor klarineta ter predsednik strokovne komisije ZSG in Dejan Krajnc, ambasador TLK 2020, glasbenik, znan tudi kot Poskočni Dejan. Moderator okrogle mize bo Daniel Leskovic, akademski glasbenik in producent za inštrumentalno glasbeno dejavnost na JSKD.

Na okrogli mizi bomo skušali predstaviti poglede na naslednja vprašanja:

– Zakaj se vključiti v glasbo že v mladosti?

– Zakaj je glasbena vzgoja mnogo več kot le prostočasna dejavnost?

– Ali je glasbena vzgoja, vzgoja za življenje?

– Kakšno priložnost nam daje glasbeni pouk?

Pri vprašanjih bomo ugotavljali, na kaj glasbeno udejstvovanje vse vpliva ter ali je razlika med ljubiteljskim in profesionalnim ustvarjanjem pri razvoju osebnosti v času odraščanja. Dodatno se bomo posvetili tudi temu, kako različna izobraževanja, postavljanje izzivov, udeleževanje v projektih tako ljubitelje kot tudi dijake in študente vodijo k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja?