Tedni ljubiteljske kulture > Novice > Osrednja prireditev Jurčičevega leta ob 150.obletnici uredniškega dela

Osrednja prireditev Jurčičevega leta ob 150.obletnici uredniškega dela

Občina Ivančna Gorica skupaj z  Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti  vabi k spletnemu ogledu osrednje prireditve Jurčičevega leta, posvečene 150-letnici uredniškega dela Josipa Jurčiča pri časniku Slovenski narod, ki bo na Jurčičevi domačiji na Muljavi.

Skupaj z Javnim skladom RS za kulturne dejavnosti bomo ob tej priložnosti svečano sklenili letošnji vseslovenski Teden ljubiteljske kulture, na prireditvi bomo z Zavodom za varstvo kulturne dediščine, območna enota Ljubljana odrli razstavo z naslovom Od Pajštbarjeve bajte do muzeja in naprej, ki govori o razvoju Jurčičeve domačije, ki je danes muzej na prostem. Jurčičevo literarno in časnikarsko pot bodo predstavili s pomočjo igrano-dokumentarnega filma, katerega je pripravila Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z igralci Kulturnega društva Josip Jurčič Muljava in glavnim scenaristom, dr. Mihaelom Glavanom. Prireditev bodo popestrili tenorist Klemen Torkar,  godalna skupina Propertea in domači solisti, povezovala pa jo bo Bernarda Žarn.

Premierni ogled prireditve bo v nedeljo, 30. maja 2021, ob 20. uri, na spletni povezavi www.ivancna-gorica.si, Facebook profilu Občina Ivančna Gorica in YouTube kanalu TV Prijetno domače (https://www.youtube.com/channel/UCeORcIUltY7DYbQwj9Vz9DA).

Sicer pa vabljeni, da Jurčičevo domačijo in novo razstavo obiščete kadarkoli v času odprtosti muzeja. Več o ostalih dogodkih Jurčičevega leta najdete na https://prijetnodomace.si/jurcicevo-leto/.

Vljudno vabljeni.