Teden ljubiteljske kulture > Novice > POSLANICA DIREKTORJA JSKD OB TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2020 IN POSNETEK OTVORITVE TLK 2015

POSLANICA DIREKTORJA JSKD OB TEDNU LJUBITELJSKE KULTURE 2020 IN POSNETEK OTVORITVE TLK 2015

Poslanica direktorja Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, mag. Marka Repnika, ob Tednu ljubiteljske kulture 2020:

“Spoštovane kulturnice, cenjeni kulturniki.

Vstopamo v 7. TEDEN LJUBITELJSKE KULTURE, na katerem se vsako leto predstavi tisoče nastopajočih posameznikov in skupin , ki jim je skupna ljubezen do ustvarjanja in kulture. Letos žal temu ne bo tako, program TLK-ja bo okrnjen in močno prilagojen, kar pa ne pomeni, da ne bomo videni in slišani. Pri celotnem projektu Tedna ljubiteljske kulture je najbolj pomembno ravno to ; da izpostavimo kulturo in njene ustvarjalce. Da je kultura vidna, slišna, opazna in pronicljiva. Na Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti bomo tudi letos stremeli k temu, zato vas pozivam, da ustvarjate, da delite svoje umetnine na spletnih platformah, skratka, da ste tudi letos del TLK-ja in da si Več o poteku preberete na naši spletni strani; TLK.JSKD.SI”

 

Posnetek otvoritve TLK 2015 v Novi Gorice z naslovom Vizija svetlobe: