Tedni ljubiteljske kulture > Novice > Slavnostna otvoritev Tedna ljubiteljske kulture 2021 v Novem mestu

Slavnostna otvoritev Tedna ljubiteljske kulture 2021 v Novem mestu

Teden ljubiteljske kulture 2021, ki bo potekal od 21. do 29. maja na številnih lokacijah po vsej državi, letos v ospredje postavlja področje literature in inštrumentalne glasbe.

Slavnostna otvoritev bo 21.5., ob 20h na ploščadi pred Kulturnim centrom Janeza Trdine v Novem mestu. Na njej bo nastopilo več skupin, društev in posameznikov, ki jih odlikuje mladostna, odprta in kritična misel. Člani različnih mladinskih literarnih, likovnih, glasbenih in drugih kolektivov bodo v ospredje postavili besedo, ki je že sama po sebi močno sporočilna, ko jo izrekamo v družbi drugih, premišljeno izbranih besed, pa na teži in pomenu samo še pridobi. Uvodno glasbeno intervencijo bo pripravila mladinska sekcija orkestra Ave, sledil bo nastop gledališke skupine Goga s prebiranjem izbranih besedil mednarodnega projekta mladih Lepljenka in plesnega studia Novo mesto. V spremljevalnem programu bodo na ogledu tudi tri razstave, mednarodni projekt mladih Potujoči labod, Beseda v likovnem delu in Novo mesto – mesto bogate ljubiteljske kulture.

Prireditev, na kateri bo poslanico prebrala Irena Yebuah Tiran, bo potekala pod režijsko taktirko Andreje Kopač in bo izvedena v soorganizaciji z mestno občino Novo mesto.