Teden ljubiteljske kulture > Novice 2017 > TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2017 IN TLK

TEDEN VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA 2017 IN TLK

Neimenovano

Teden vseživljenjskega učenja (TVU) je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Z njim opozarjajo na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih posameznik v svojem življenju prevzema. Vsi, ki projekt soustvarjajo, bodisi v vlogi izvajalcev prireditev bodisi kot udeleženci, prispevajo k udejanjanju slogana ‘Slovenija, učeča se dežela’. TVU je član mednarodnega gibanja festivalov učenja.

Tudi letos se TLK aktivno povezuje tudi s Tednom vseživljenjskega učenja, zato bo 18. maj posvečen njunemu sožitju pod geslom »Učenje in kultura z roko v roki«. Prireditelji in koordinatorji TVU ste zato vabljeni, da na ta dan, pa tudi sicer v razširjenem terminu TVU, v svojih dogodkih poudarite tesno povezanost učenja in kulturne ustvarjalnosti.

Učenje in kultura z roko v roki (18. maj 2017)

Na temo likovne umetnosti se bo 18. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu v sodelovanju s TVU odvila tudi letošnja okrogla miza TLK z naslovom MED RELAKSACIJO IN USTVARJALNOSTJO, Sodobne likovne prakse v ljubiteljski likovni dejavnosti.