Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2017 > TLK 2017 je zaključen

TLK 2017 je zaključen

Drage soustvarjalke in soustvarjalci 4. TEDNA LJUBITELJSKE KULTURE!

Skupaj smo napisali še eno uspešno zgodbo in postavili ljubiteljsko kulturo v center majskega dogajanja. Vseslovenska akcija, namenjena promociji in dostopnosti ljubiteljske kulture,  je  zaživela v več kot tisoč dogodkih vseh kulturno umetniških zvrsti.

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, ob podpori generalnega medijskega sponzorja RTV Slovenija in pozornosti številnih drugih medijev,  pod okriljem glavnega partnerja SAZAS in drugih sponzorjev, je bil TLK 2017 izredno odmeven in obiskan.

Kulturni ustvarjalci, kulturna društva in zveze, kulturni zavodi, vrtci, šole, muzeji, knjižnice, ateljeji, predstavniki drugih narodov v Sloveniji in slovenska društva v sosednjih državah ste (po)ustvarjali in  širšo javnost opozarjali, kako pomembna, dostopna in kvalitetna je ljubiteljska kultura v Sloveniji.

Hvala vam – samo skupaj lahko sestavimo mozaik, ki je dovolj velik, da pošlje sporočilo: zaradi kulture je življenje bolj kvalitetno, polno, zanimivo in ustvarjalno.

Želimo vam veliko uspešnih kulturnih dogodkov skozi vse leto in vas vabimo, da moči in ustvarjalno energijo ponovno združimo med 11. in 20. majem 2018. V 2018 – Evropskem letu kulturne dediščine  – bo rdeča nit TLK 2018 folklorna dejavnost, seveda pa ste k sodelovanju vabljeni prav vsi kulturni ustvarjalci.