Teden ljubiteljske kulture > Arhiv > Novice 2019 > V Murski soboti se začenja TLK 2019

V Murski soboti se začenja TLK 2019

Osrednja slovesnost ob nacionalnem odprtju TLK, na kateri bo slavnostni nagovor pripadel predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju, bo potekala v četrtek, 16. maja, ob 19.30, v Gledališču Park v Murski Soboti.

Osrednja tema TLK 2019 je ples, zato so v središču tokrat plesni ustvarjalci, ki bodo uprizorili plesni omnibus z živo glasbo Sprehajalec ptic. Naslov Sprehajalec ptic je izposojen od mladega prekmurskega pesnika Denisa Škofiča, na odru pa bodo poleg plesalcev iz Plesne izbe Maribor in Centra plesa Maribor nastopili tudi glasbeniki Vasko Atanasovski, Damir Mazrek in Urška Gajšt.

TLK otvoritev 2019 za net 14

Pred začetkom nacionalnega odprtja Tedna ljubiteljske kulture se bodo od 18.30 s Kulturo za vsak čas predstavile prekmurske kulturne skupine pred Gledališčem Park. Kulturno dogajanje bodo popestrili orkester, godba, mažoretke ter tamburaška in folklorna skupina.

V Gledališču Park se bodo v četrtek ob 12. uri na Mladinskih plesnih vizijah najprej predstavile za regijsko tekmovanje izbrane plesne zasedbe.

S tem se Tednom ljubiteljske kulture pridružuje praznovanju 100. obletnice priključitve Prekmurja matični domovini.

100 lezece