Tedni ljubiteljske kulture > Arhiv > Odprta galerija 2017

Odprta galerija 2017

Odprta galerija 11. 5. do 18. 5. 2017

8 umetnikov razstavlja svoja dela na plakatnih mestih v Ljubljani (Kolizej, Bežigrajski dvor, Jadranska, Celovška … ) S tem so spremenili mesto v Odprto galerijo in napovedali akcijo Odprti ateljeji, ki bo potekala od 19. do 21. maja, ko bodo ustvarjalci vrata svojih ateljejev odprli za javnost.

Ljubiteljska kultura lahko raste in se razvija ob podpori in znanju profesionalnih umetnikov.

UMETNIKI

Arjan Pregl

Bio

Arjan Pregl PORTRET _1x_4x3_arjan CB

“Odprta galerija se mi zdi dober način, kako v današnjem svetu iskati stik z gledalci umetnosti.”

Brane Širca

Bio

Untitled _2x_4x3_brane CB

“Meni  je ideja všeč in se mi zdi, da je umetnost povezovalna in naj jo spozna čim večje število ljudi.”

Dora Kaštrun

Bio

TLK-jumbo-551_1x_4x3_dora CB

“Pri projektu odprta galerija sodelujem že drugo leto, lansko leto je moj plakat prikazoval zmedo v glavi človeka, ki ne more urediti mnoštva informacij, ki jih dobiva iz vse povsod. Letos nadaljujem z motivom glave vendar stvar obračam v pozitivno in bolj urejeno smer. Projekt Odprta galerija se mi zdi odlična zamisel in vesela sem, da lahko sodelujem s svojim delom. Polnjenje jumbo plakatov z kulturnimi vsebinami je zelo pomembno, predstavlja oddih od vseh komercialno usmerjenih informacij, ki jih srečujemo na cesti in bogati urbani prostor.”

Duša Jesih

Bio

dj_foto _1x_4x3_dusa CB

Lucija Stramec

Bio

Lucija Stramec portret _1x_4x3_lucija CB

“Ideja se mi zdi zelo zanimiva, saj je predstavljanje slikarstva širši javnosti na plakatih v mestu, ki so v večini namenjeni komercialnemu oglaševanju in spodbujanju potrošništva, dobra priložnost za poskus dialoga umetnika z ljudmi – tudi tistimi, ki zelo redko obiščejo kakšno kakovostno razstavo v likovni galeriji.”

Marko Pak

Bio

Marko Pak portret _1x_4x3_marko CB

“Razstava Odprta galerija v urbanem okolju izven posvečenih razstavišč je priložnost interakcije s širšim občinstvom. Delovanje neposredno v javnem polju je aktivni nagovor, ki ga izkoriščam za predstavitev svojega avtorskega koncepta – prepisov v naravi najdenih kamnov s kiparskimi posegi in njihovo umeščanje v druge kontekste (Prenos iz narave v galerijo, javna postavitev idr.)”

Matjaž Stražar

Bio

matjaž _1x_4x3_matjaz

“Za sodelovanje v projektu Odprta galerija sem se odločil, ker je ob vsej poplavi vizualnega kiča, nujno potrebno umeščanje umetniških del v javni prostor.”

Žiga Rehar

Bio

No_01_007 copy _2x_4x3_ziga CB

“Odprta galerija je odličen projekt, saj ponese naše stvaritve direktno, med ljudi, na ulice in ceste, kjer lahko spregovorijo se pokažejo in nagovorijo, tudi tiste ljudi, ki v galerijo nikoli nebi šli.”

Projekt Odprta galerija nastaja v sodelovanju z Europlakat d. o. o.

europlakat_logo_2010_poz