Tedni ljubiteljske kulture > Novice 2017 > TLK in TVU: Okrogla miza MED RELAKSACIJO IN USTVARJALNOSTJO

TLK in TVU: Okrogla miza MED RELAKSACIJO IN USTVARJALNOSTJO

Tudi letos se TLK aktivno povezuje tudi s Tednom vseživljenjskega učenja, zato bo 18. maj posvečen njunemu sožitju pod geslom »Učenje in kultura z roko v roki«.

Na temo likovne umetnosti se bo 18. maja ob 19. uri v Cankarjevem domu v sodelovanju s TVU odvila tudi letošnja okrogla miza TLK z naslovom MED RELAKSACIJO IN USTVARJALNOSTJO  – Sodobne likovne prakse v ljubiteljski likovni dejavnosti.

Kdor je kdaj poskusil s slikanjem, kiparjenjem ali kako drugo likovno tehniko, je lahko opazil, kako blagodejno vpliva to početje na človekovo počutje. Zato ni presenetljivo, da si ljudje pogosto ravno tovrstne dejavnosti izberejo za svoj hobi. Pri tem pa se dostikrat srečamo z zadrego, kako to dejavnost primerno umestiti v svet umetniškega ustvarjanja.

Na okrogli mizi bomo skušali predstaviti različne poglede na ljubiteljsko likovno ustvarjanje, pri čemer bo izpostavljeno vprašanje – ali je razlika med ljubiteljskim in profesionalnim ustvarjanjem v izdelku ali v odnosu do ustvarjanja? Kako izobraževanje, postavljanje izzivov, zastavljanje vprašanj in problemov ljubitelje napelje k iskanju novih rešitev in spoznanj o možnostih ustvarjalnega izražanja?

Več …

Foto utrinki z lanske okrogle mize: Petje na recept