Tedni ljubiteljske kulture > Novice > Vabilo v organizacijo “Kulturne informative” – informativnih dni kulturnih ustvarjalcev.

Vabilo v organizacijo “Kulturne informative” – informativnih dni kulturnih ustvarjalcev.

Gotovo ste slišali za informativne dneve, ki jih pripravljajo srednje šole in fakultete. Le te so se prilagodile trenutnim razmeram in se letos prihajajočim generacijam predstavile preko spleta. Enako bomo storili tudi mi, z namenom, da omogočimo kulturnim ustvarjalcem možnost predstavitve dosedanjega dela in načrtov za prihodnost. Vabimo vas, da se pridružite ostalim ljubiteljskim kulturnikom pri spletnih informativnih dnevih kulturnih društev.

Vseslovenski informativni predstavitveni dogodek Kulturna informativa bo potekal od 20. maja do 20. junija 2021 preko spleta. Namenjen je predstavitvi posameznih društev ali ustvarjalcev in povezovanju mladih (ter tudi starejših), ki jih zanima posamezna dejavnost, povezana z ljubiteljsko ustvarjalnostjo. Kulturna informativa je tako enkratna priložnost za širšo predstavitev vašega delovanja, saj bodo obiskovalci lahko na enem mestu dobili vse potrebne informacije iz prve roke ter osebno spoznali vas in vaše dosedanje delo, kot tudi vaše načrte za prihodnost. Znotraj termina Kulturne informative lahko kot društvo svojo predstavitev pripravite enkrat, ali pa jo po želji organizirate tudi večkrat.

 

 

 

 

 

 

V kolikor želite sodelovati v spletnih informativnih dnevih, vpišite svoj termin s povezavami ali kontakti, ki jih bodo udeleženci potrebovali, na spletno stran https://tlk.jskd.si/vpis/. Prosimo vas, da svoje termine vpišete v koledar dogodkov čim prej oz. do 20. maja 2021, da vas bodo udeleženci (morebitni bodoči člani in podporniki) lažje poiskali in obiskali na spletni predstavitvi.

Glede na to, da bodo predstavitve potekale preko spleta v »živo«, je priporočljivo, da je na njih prisotnih čim več članov društva, ki lahko odgovarjajo na različna zastavljena vprašanja. V okviru vaše predstavitve lahko predvajate tudi posnetke iz vaših koncertov, predstav ali gostovanj in jih tako delite z ostalimi zainteresiranimi.

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti bo, s pomočjo medijev in svojih bogatih podatkovnih baz, poskusil doseči čim širši krog udeležencev in morebitnih članov in tako pripomogel k večji prepoznavnosti vaših vsebin.

Več informacij lahko najdete tudi na v članku SPLETNI INFORMATIVNI DNEVI KULTURNIH DRUŠTEV 2021.